Σεμινάριο δημόσιας ομιλίας και παρουσίασης

28-30 Μαΐου 2021

Σεμινάριο δημόσιας ομιλίας και παρουσίασης

Αισθάνεστε ότι δυσκολεύεστε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας, την εργασία σας ή το προϊόν σας σε ακροατήριο ενός ή περισσοτέρων ατόμων; Αισθάνεστε ότι αγχώνεστε, ότι φοβάστε ή ότι τα χάνετε; Δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε στην παρουσίασή σας και να γίνετε κατανοητός; Αισθάνεστε ότι οι ακροατές σας δυσκολεύονται να σας παρακολουθήσουν ή ότι χάνουν το ενδιαφέρον τους;

Δε χρειάζεται άλλο να βασανίζεστε. Αρκεί να εκπαιδευτείτε στην τεχνική της Παράστασης Υλικού*. Μέσα από ένα συγκεκριμένο ασκησιολόγιο θα βοηθηθείτε στην ικανότητά σας να επικοινωνήσετε με το ακροατήριό σας, να γίνει αντιληπτό αυτό που θέλετε να πείτε και να τραβήξετε την προσοχή στη δουλειά σας. Θα εκπαιδευτείτε να αισθάνεστε άνετα και σιγουριά μπροστά στο κοινό, να διαχειρίζεστε το άγχος ή το φόβο σας και να κατευθύνετε με ψυχραιμία την προσοχή του κοινού στην ουσία του υλικού σας. Θα αναπτύξετε τη μεταδοτικότητα και την αντιληπτικότητά σας. Θα μάθετε πως να χειρίζεστε το σώμα και τη φωνή σας για να πετύχετε το σκοπό σας.

Με άλλα λόγια θα εκπαιδεύσετε την παραστατικότητά σας: την ικανότητά σας να παρουσιάζετε το υλικό σας σε ακροατήριο, να διατηρείτε την προσοχή του και να γίνεστε κατανοητοί. Θα δείτε ότι η παρουσίαση της δουλειάς σας μπορεί να είναι μία κατά τα άλλα ευχάριστη και απολαυστική διαδικασία!

Σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου η προβολή έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, επαγγελματίες, εργαζόμενοι και αιτούντες εργασία καλούνται να βελτιώσουν τις δεξιότητες παρουσίασης και επικοινωνίας τους για να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας, να διαφημίσουν τη δουλειά τους ή να επικοινωνήσουν με τους συνεργάτες τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες όλων των κλάδων που ασχολούνται με παρουσιάσεις μελετών, προτάσεων ή προϊόντων, υπαλλήλους εταιριών με αρμοδιότητες παρουσίασης προτάσεων και προϊόντων σε πελάτες ή εταιρικές συναντήσεις, άτομα που αναζητούν εργασία (για τη δια ζώσης παρουσίαση του βιογραφικού τους), σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές (για την παρουσίαση των εργασιών τους) και γενικά σε οποιονδήποτε θέλει να εκπαιδεύσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες και την ικανότητά του να παρουσιάζει ή να παρουσιάζεται σε ακροατήριο ενός ή περισσοτέρων ατόμων.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

* παράσταση, σημ. «επίδειξη, παρουσίαση» < αρχ. παρίστημι, νεολ. παρίσταμαι, σημ. «είμαι παρών, βρίσκομαι μαζί με άλλους, παρευρίσκομαι»

 

Βιογραφικό εκπαιδευτή

Ο Γεώργιος Σφυρής είναι επιστήμονας των υπολογιστών και θεατροπαιδαγωγός. Έχει χρόνια εμπειρίας σε παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις υλικού. Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε ευρωπαϊκά συνέδρια και έχει συγγράψει βιβλίο στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών. Έχει σπουδές μηχανικού υπολογιστών και θεατρολογίας. Είναι δάσκαλος γλωσσών προγραμματισμού και παραστατικών τεχνών, έχοντας συνδυάσει τους δύο τομείς τόσο στη διδασκαλία του όσο και στην παραγωγή επιστημονικού έργου με αντικείμενο την τεχνολογία και τον άνθρωπο. Έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση ενηλίκων στο διαλογισμό και την παράσταση υλικού, με σκοπό τη βελτίωση της παρουσίας, της αυτοπεποίθησης και της μεταδοτικότητάς τους.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες: 28-30 Μαΐου
Ώρα: 6:30μμ-9:30μμ
Τιμή: 50€ μέχρι 19 Μαΐου, έπειτα 70€
Χώρος: θεάτρο εΦ, Πτολεμαιων 29Α, Θεσσαλονίκη

Για τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο χρειάζεται να φοράτε άνετα ρούχα (π.χ. φόρμες) γιατί θα γίνουν -εκτός των άλλων- σωματικές και κινητικές ασκήσεις.

 

Δήλωση συμμετοχής

Τηλ.: 6942970083, 6955440701
Μέσω e-mail: theatroef@gmail.com
Μέσω facebook: https://www.facebook.com/theatroef

 

COVID-19

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε καλά αεριζόμενο χώρο και λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης από τη μετάδοση του COVID-19.