Καλοκαιρινά μαθήματα θεάτρου στο «θέατρο εΦ»

8-31 Ιουλίου 2022

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι στην πόλη πρέπει να είναι βαρετό και συνηθισμένο;

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΕΦ»

Μια ευκαιρία για άτομα όλων των ηλικιών, χωρίς καμία υποχρέωση προηγούμενης σκηνικής εμπειρίας, να έρθουν σε επαφή με τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου και του αυτοσχεδιασμού, για δύο ημι-εντατικούς κύκλους μαθημάτων, στο κέντρο της καλοκαιρινής Θεσσαλονίκης.

Μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που προσφέρει το σώμα μας και έχουν αρχίσει να λιώνουν από τη ζέστη και τη ρουτίνα, μια ευκαιρία να χτίσουμε μια ομάδα σε μικρό χρόνο και να ξεφύγουμε εντελώς από την καθημερινότητα, στον έβδομο όροφο της Πτολεμαίων 29Α!

 

Οι δύο κύκλοι μαθημάτων απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών. Θα δημιουργηθούν ξεχωριστά τμήματα: παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων.

 

Μέσα από μια σειρά ασκήσεων και θεατρικών παιχνιδιών, κατάλληλων για κάθε ηλικιακή ομάδα, θα έρθουμε και πάλι σε επαφή με το σώμα μας, με την αρχέγονη αίσθηση του εαυτού, θα αφουγκραστούμε την κάθε σωματική παρόρμηση, θα ενδώσουμε και να αφιερωθούμε στο «εδώ» και στο «τώρα», στη μαγική σκηνική στιγμή.

Τέλος, θα αφιερώσουμε χρόνο και στον αυτοσχεδιασμό, για να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να εμπιστευτούμε τον αυθορμητισμό μας, να χτίσουμε ετοιμότητα και να αφεθούμε στο καθετί που δημιουργείται εκείνη τη στιγμή επάνω στη σκηνή!

 

Δηλώσεις συμμετοχής - Πληροφορίες:

Με μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebookhttps://www.facebook.com/theatroef
Instagram DM @theatroef
Με e-mail στη διεύθυνση theatroef@gmail.com
Και στα τηλέφωνα: 6948533067, 6942970083
Εναλλακτικά στείλτε μας ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

«Η ουσία του θεάτρου είναι η συνάντηση. Ο άνθρωπος που προβαίνει σε μια πράξη αυτο-αποκάλυψης είναι, για να μιλήσουμε έτσι, κάποιος που αποκαθιστά τη χαμένη επαφή με τον εαυτό του, ειλικρινή, νομοθετημένη, σαφή και ολοκληρωτική - όχι απλά και μόνο μια αναμέτρηση με τις σκέψεις του, αλλά αυτή που επιστρατεύει ολόκληρο το είναι του, απ’τα ένστικτα και το ασυνείδητό του, ως τη διαυγέστερη διανοητική του κατάσταση. Το θέατρο είναι και συνάντηση ανάμεσα σε ανθρώπους δημιουργικούς.»

Γιέρζι Γκροτόφσκι, «Για ένα φτωχό θέατρο».