Εργαστηριακά τμήματα θεάτρου για άτομα άνω των 50 ετών

8-30 Νοεμβρίου 2021

Το «θέατρο εΦ» επεκτείνει τα εργαστήρια υποκριτικής και σωματικού θεάτρου με πρωινά τμήματα για άτομα άνω των 50 ετών που επιθυμούν να γνωρίσουν τον τρόπο δουλειάς μας, να ασχοληθούν με το σωματικό θέατρο, να επανασυνδεθούν με το σώμα τους και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της υποκριτικής.

Τα εργαστήρια ξεκινούν στις 8/11 με δωρεάν μαθήματα γνωριμίας και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, δεν απαιτείται προηγούμενη ενασχόληση με το θέατρο, την κίνηση ή τη φωνή.

Περιεχόμενο εργαστηρίου

Μέσα από μια σειρά σωματικών ασκήσεων θα ενεργοποιήσουμε το σώμα μας, θα επαναφέρουμε την προσοχή στις αισθήσεις και την αναπνοή μας και θα συνδεθούμε με τους άλλους ηθοποιούς μέσω των σωμάτων μας. Θα δημιουργήσουμε μια ομάδα επί σκηνής που θα ανακαλύψει τη μαγεία της κοινής πορείας, της γέννησης ιστοριών και της αφήγησης.

Η αναπνοή και η μαλακή κίνηση με ροή, η σταδιακή αποδέσμευση από τις υποχρεώσεις του μυαλού και η αφοσίωση στο σώμα σαν εργαλείο όχι μόνο κίνησης αλλά και ερμηνείας θα είναι οδηγοί στην εκπαιδευτική πορεία μέχρι τη γνωριμία με το κείμενο, την αφήγηση, τον αυτοσχεδιασμό, ατομικό και ομαδικό, και τελικά την επικοινωνία μας με το κοινό.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα έρθουμε σε επαφή με την διαφραγματική αναπνοή, την τοποθέτηση της αναπνοής, το ρυθμό της και την κίνηση με βάση τη ροή της αναπνοής. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με την τοποθέτηση της φωνής κατά την ομιλία, με τα ηχεία του σώματος, την φώνηση και την τοποθέτηση στην απεύθυνση του θεατρικού λόγου και του τραγουδιού.

«Η ουσία του θεάτρου είναι η συνάντηση. Ο άνθρωπος που προβαίνει σε μια πράξη αυτο-αποκάλυψης είναι, για να μιλήσουμε έτσι, κάποιος που αποκαθιστά τη χαμένη επαφή με τον εαυτό του, ειλικρινή, νομοθετημένη, σαφή και ολοκληρωτική - όχι απλά και μόνο μια αναμέτρηση με τις σκέψεις του, αλλά αυτή που επιστρατεύει ολόκληρο το είναι του, απ’ τα ένστικτα και το ασυνείδητό του, ως τη διαυγέστερη διανοητική του κατάσταση. »Το θέατρο είναι και συνάντηση ανάμεσα σε ανθρώπους δημιουργικούς.»

Γιέρζι Γκροτόφσκι, Για ένα φτωχό θέατρο.

Κρατήστε τη θέση σας σήμερα!

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/theatroef/
Instagram: @theatroef
Με e-mail στη διεύθυνση: theatroef@gmail.com
Και στo τηλέφωνo: 6948533067 - Aρετή Μακρολειβαδίτη

Εναλλακτικά στείλτε μας ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κατά τη διεξαγωγή των μαθημάτων θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19, όπως ανακοινώνονται από τους σχετικούς επίσημους φορείς. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα δια ζώσης, θα δημιουργηθούν τμήματα διαδικτυακών μαθημάτων ή/και εξωτερικού χώρου, όπως και όταν αυτό επιτρέπεται.