Είναι ένας τρελός, τρελός, τρελός κόσμος

27-29 Ιουνίου 2024

Το εργαστήριο του «θέατρο εΦ» παρουσιάζει μία σύνθεση πρωτότυπων, διασκευασμένων και συλλεχθέντων κειμένων υπό τον τίτλο «Είναι ένας τρελός, τρελός, τρελός κόσμος». Μία παράσταση για τα κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικο-κ.α. δεδομένα της ζωής μας που μπορεί όμως να είναι λίγο παράλογα. Μία ομάδα παιδιών που έχουν για σπίτι τους μία χωματερή βλέπουν τον κόσμο των μεγάλων με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Ένα ανεπιθύμητο άλογο και ένα σωρό άλλα «άλογα» που γίνονται όμως πολύ αποδεκτά. Η κοινή λογική στο μικροσκόπιο. Μία απεγνωσμένη απόπειρα να κάνουμε τα κρίματά μας κωμωδία και να γελάσουμε μαζί τους.

Συνοδευτικό κείμενο

Μία γυναίκα στο Μανχάταν, αναστατώνεται από την ανακάλυψη της πρώτης άσπρης τρίχας μέσα στα μαλλιά της. Ταράζεται. Με αγωνία κολλάει το κεφάλι της πάνω στον καθρέφτη. Γουρλώνει τα μάτια της. Εστιάζει με προσοχή. Προσπαθεί να επιβεβαιώσει – ή μάλλον ελπίζει να ακυρώσει τη διαπίστωσή της. Όχι, δεν υπάρχει καμία άσπρη τρίχα πάνω στο δικό της κεφάλι. Αυτή είναι ακόμα είκοσι (δηλαδή εικοσιοκτώ).

Ένα αγόρι σέρνεται στο πλευρό της μητέρας του, που μόλις έχει δεχτεί τα αδέσποτα πυρά ενός βρετανού στρατιώτη στο Αφγανιστάν. Τρέμει από το φόβο. Πιέζει με αγωνία το αίμα μέσα στις πληγές της και τη βαστά με όλη του τη δύναμη. Σκίζει μία λωρίδα ύφασμα από τα ρούχα του, ενώ η μητέρα του ξεψυχάει. Πραγματικά ξεψυχάει. Πεθαίνει. Ένα άψυχο κορμί. Το αγόρι δένει τις πληγές της, παλεύει ακόμα. Από το μυαλό του δε μπορεί καν να περάσει η σκέψη της απώλειας (σε λίγο καιρό θα μάθει να ζει ολομόναχο στα συντρίμμια).

Τούτος ο κόσμος μαζί με όλους τους φυσικούς και τεχνητούς νόμους, με τους τόσους κανόνες και την ανελέητη λογική του, παραμένει τόσο ... παράλογος.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής
Κείμενα: Αντώνης Σαμαράκης, Maurice Maeterlinck, Jacques Prévert, Γιωργής Σφυρής

Ηθοποιοί: Αναστασιάδου Μαρία, Αραμπατζή Μεταξία, Δασκάλου Χριστάκη Ρόζα Αντωνία, Μαρινοπούλου Θεοκτίστη, Ντόκου Ανδριάννα, Πασβάντογλου Ελπίδα, Πόπη Ανδρομάχη, Σίμου Σοφία, Σταματόπουλος Κωνσταντίνος, Στυανίδης Αριστοτέλης

Πρόγραμμα παραστάσεων

27 Ιουνίου στις 21:30 στο Χώρο «Σφεντόνα», Συγγρού 24, στην ταράτσα (απαραίτητη η κράτηση θέσης)
28 Ιουνίου στις 22:00 στο Θέατρο Άλσους Νέας Ελβετίας
29 Ιουνίου στις 22:00 στο Θέατρο των Εποχών στη Νέα Παραλία

Διάρκεια: 1 ώρα

Είσοδος Ελεύθερη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την παράσταση στο Χώρο Νεολαίας και Πολιτισμού «Σφεντόνα» είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6948533067.