Εργαστήριο σωματικού θεάτρου για εφήβους 2021 - 2022

27/11-11/12 2021

Το θέατρο εΦ ανοίγει ξανά τις πόρτες του στους εφήβους που θέλουν να ασχοληθούν με το σωματικό θέατρο και την υποκριτική, ανακοινώνοντας τον νέο κύκλο εργαστηρίων υποκριτικής για εφήβους 13-17 ετών. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν τρία δωρεάν μαθήματα γνωριμίας το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Στο εργαστήριό μας μπορεί να συμμετέχει όποιος και όποια ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή με το σωματικό θέατρο και την υποκριτική, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει ασχοληθεί ξανά με αυτό, θα μάθουμε παίζοντας και δημιουργώντας τη δική μας ομάδα!

Επικεντρωμένοι στην έννοια και την ουσία του παιχνιδιού, ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε τα όρια, τα σχήματα και τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το ίδιο μας το σώμα όταν το «βγάζουμε» από τις καθημερινές του ασχολίες, όταν το αφήνουμε ελεύθερο να κινηθεί και να συνδεθεί μέσω των αισθήσεων αλλά και μέσω της μουσικής, με το περιβάλλον και με την ομάδα! Βασικά μας εργαλεία θα είναι το θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός και η μουσική, μέσα από τα οποία θα συνδεθούμε με τους άλλους και θα γίνουμε ομάδα.

Στη συνέχεια θα έρθουμε σε επαφή με το λόγο, την αφήγηση, το κείμενο, ουσιαστικά και απολαυστικά μέσα στην δράση, μαθαίνοντας να διηγούμαστε όλοι και όλες μαζί. Υπάρχουν χιλιάδες ιστορίες που δεν έχουμε πει ακόμα, χιλιάδες ιστορίες που μπορεί να γεννήσει το σώμα μας και αμέτρητες φράσεις που δεν έχουμε γράψει και θα τις διηγηθούμε με το ένα μας χέρι, με την άκρη της μύτης μας, με τα δάχτυλα των ποδιών μας!

Η μουσική θα μας ακολουθήσει στο ταξίδι μας, βοηθώντας τη σωματική και κινησιολογική μας εκπαίδευση. Θα εξερευνήσουμε τη φωνή σαν σωματικό όργανο, με ασκήσεις φωνητικής, τοποθέτηση φωνής και διαφραγματική αναπνοή, εξερεύνηση των σωματικών μας ηχείων και απεύθυνση του ήχου.

Στο εργαστήριο εφήβων διδάσκουν οι: Αρετή Μακρολειβαδίτη, ιδρυτικό μέλος της ομάδας «θέατρο εΦ», ηθοποιός και μουσικός/τραγουδίστρια με εμπειρία στο παιδικό θέατρο και το μιούζικαλ, και η Άννα Μαργαριτίδου, ιδρυτικό μέλος της ομάδας «θέατρο εΦ», ηθοποιός με εμπειρία στη μουσική και στα θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια.

«Η ουσία του θεάτρου είναι η συνάντηση. Ο άνθρωπος που προβαίνει σε μια πράξη αυτο-αποκάλυψης είναι, για να μιλήσουμε έτσι, κάποιος που αποκαθιστά τη χαμένη επαφή με τον εαυτό του, ειλικρινή, νομοθετημένη, σαφή και ολοκληρωτική - όχι απλά και μόνο μια αναμέτρηση με τις σκέψεις του, αλλά αυτή που επιστρατεύει ολόκληρο το είναι του, απ’τα ένστικτα και το ασυνείδητό του, ως τη διαυγέστερη διανοητική του κατάσταση.
»Το θέατρο είναι και συνάντηση ανάμεσα σε ανθρώπους δημιουργικούς.»

Γιέρζι Γκροτόφσκι, Για ένα φτωχό θέατρο.

Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας: Σάββατο 27/11, 4/12 και 11/12 16:00-19:00

Κρατήστε τη θέση σας σήμερα!

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/theatroef/
Instagram DM: @theatroef
Με e-mail στη διεύθυνση: theatroef@gmail.com
Και στα τηλέφωνα: 6948533067 - Aρετή Μακρολειβαδίτη (Wind), 6980494644 - Άννα Μαργαριτίδου (Cosmote)

Εναλλακτικά στείλτε μας ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Κατά τη διεξαγωγή των μαθημάτων θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19, όπως ανακοινώνονται από τους σχετικούς επίσημους φορείς. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα δια ζώσης, θα δημιουργηθούν τμήματα διαδικτυακών μαθημάτων ή/και εξωτερικού χώρου, όπως και όταν αυτό επιτρέπεται.