Αν θέλετε να μαθαίνετε νέα μας σχετικά με τις δράσεις μας, τις παραστάσεις μας και τα εργαστήριά μας ακολουθήστε μας στην ιστοσελίδα μας στο facebook:
Sound in motion: an art – cessibility project (performance)

Sound in motion: an art – cessibility project (performance)

Το «θέατρο εΦ» παρουσιάζει μία συμπεριληπτική -σύγχρονης τεχνολογίας- μουσική παράσταση μαριονέτας στις 14 Μαΐου στις 20:00 στο πλήρως προσβάσιμο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Με σκοπό την άρση των προβλημάτων προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στη δημιουργική διαδικασία της τέχνης το «θέατρο εΦ» πραγματSοποίησε, σε συνεργασία με το Παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ένα συμπεριληπτικό καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την από κοινού συμμετοχή επί ίσοις όροις ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργία μίας μουσικής παράστασης μαριονέτας με τη χρήση πρωτότυπου εξοπλισμού ο οποίος έδινε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να χειριστούν την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής και την κίνηση μαριονετών.

... [Περισσότερα]

Online Improv Show για την ενίσχυση του Σώματος Φίλων ΑμεΑ

Online Improv Show για την ενίσχυση του Σώματος Φίλων ΑμεΑ

Η ομάδα θεάτρου «θέατρο εΦ» επιστρέφει με ακόμα μία παράσταση improv comedy, την τρίτη κατά σειρά διαδικτυακή της παράσταση. Αυτή τη φορά για την ενίσχυση του Σώματος Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το κάτι άλλο», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην απασχόληση ατόμων με αναπηρία. Ως ομάδα θεάτρου προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε τη δημιουργική μας δράση εν μέσω του εγκλεισμού μας. Πειραματιζόμενοι με διάφορες τεχνικές του improv, αναπτύξαμε ένα σύστημα διαδικτυακού κωμικού αυτοσχεδιασμού. Σκοπός της δράσης μας ήταν να γεφυρώσει το αντικειμενικό χάσμα μεταξύ μας, δημιουργώντας ένα κοινό διαδικτυακό τόπο δράσης, και να ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφρασή μας, κόντρα στη ρουτίνα του εγκλεισμού. Σε αυτό το θέατρο κωμικού αυτοσχεδιασμού «από το σπίτι» δεν υπάρχει σενάριο, η κάθε σκηνή της παράστασης είναι μοναδική και προκύπτει εκείνη τη στιγμή από τις προτάσεις του κοινού!

... [Περισσότερα]